BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

iMTIYAAZ

PENAPIS AIR IMTIYAAZIMTIYAAZ NANO ALKALINE TREATMENT SYSTEM
Teknologi kesihatan pada abad ke-21 menggunakan air Berteknologi NANO yang sangat baik untuk kesihatan. Air Berteknologi NANO dihasilkan melalui teknologi bio-ware yang menggabungkan Bio seramik semulajadi Jepun dengan kadar ketulenan yang tinggi, serta bahan plastik berkualiti. Air Berteknologi yang mengandungi NANO yang kaya dengan oksigen dimana ia adalah dalam butiran molekul air yang sangat halus. Cara pemprosesan berteknologi tinggi akan menghasilkan tenaga nano di dalam air yang dipanggil Air berteknologi NANO.


KELEBIHAN AIR YANG DITAPIS DARIPADA IMTIYAAZ

 • Mengandungi tahap alkali yang tinggi yang berupaya menyingkirkan segala toksid dalam badan hasil daripada pemakanan yang tidak seimbang.
 • Mengandungi kadar oksigen dan mineral yang tinggi yang diperlukan oleh badan manusia.
 • Molekul air yang halus (Teknologi NANO) dan mudah diserap oleh badan manusia.
 • Bersih, selamat dan tidak mengandungi kandungan yang membahayakan kesihatan.
 • Bahan-bahan yang digunakan adalah dari sumber yang halal & suci dan boleh diminum tanpa was-was.

IMTIYAAZ MEMPUNYAI KEBAIKAN TEKNOLOGI NANO
Bila molekul elemen menjadi kian kecil, electron yang menyelubungi atom-atom pada elemen-elemen akan menjadi aktif. Oleh itu, bahan yang berlainan elemen-elemen bila bersaiz nanometer, ia akan menghasilkan medan elektrik yang aktif yang dipanggil medan tenaga.

 1. Molekul yang besar dan berselerak tidak dapat menembusi sel-sel badan kita, tetapi molekul yang tersusun dan kecil dapat menembusi sel-sel darah dengan mudah dan memperbaiki sistem metabolisme dan pertahanan badan.
 2. Molekul yang kecil menembusi sel-sel badan membekalkan oksigen yang secukupnya, demi membantu memperbaiki pengaliran darah dan meningkatkan daya hidup sel tubuh, memberi anda gaya hidup yang sihat.
 3. Akhirnya molekul-molekul kecil menyingkirkan toksin di sel-sel dan dikeluarkan melalui sistem pembuangan badan.CIRI AIR YANG BAIK UNTUK KESIHATAN

 • Bebas daripada Pencemaran Bakteria dan Bahan Kimia — Air hidup mampu mencegah pembiakan organisma-organisma mikro penyebab penyakit dan bebas dari bahan kimia seperti klorin.
 • Bermineral — Air hidup mempunyai zat-zat mineral dan mengandungi unsur-unsur surih dalam bentuk yang paling mudah diserap dan sedia digunakan oleh sel-sel badan.
 • Berakali — Air hidup mempunyai pH beralkali untuk menyokong keseimbangan bendalir dalam badan. Keserasian ini sangat penting untuk memastikan badan dapat berfungsi pada tahap optimum.
 • Saiz Molekul yang Kecil — Satu cara untuk mengukur saiz kelompok molekul ialah menggunakan Teknologi Getaran Magnetik Nuklear (NMR). Air hidup mempunyai saiz kelompok molekul yang lebih kecil dengan bacaaan NMR di bawah 50 Hz. Air biasa seperti air paip dan air suling mempunyai bacaan sekitar 128 Hz dan air mineral sekitar 95 Hz. Semakin kecil bacaan NMR, semakin kecil saiz kelompok-kelompok molekulnya. Air berkelompok besar terpaksa diuja oleh sel-sel badan sebelum ia dapat diserap dan digunakan untuk fungsi sel. Apabila usia kita meningkat atau sakit, keupayaan sel-sel menjalankan fungsi ini akan menurun.
 • Beroksigen — Air hidup kaya dengan oksigen yang boleh digunakan terus oleh sel-sel.
 • Potensi Mengurangkan Pengoksidaan — Air hidup mempunyai keupayaan untuk menyingkirkan oksigen aktif dan meningkatkan keimunan badan.
 • Mampu Diaktifkan dengan Tenaga yang Penting — Air hidup bergema dengan getaran penuh bertenaga dalam badan untuk mengekalkan kuasa dalam badan.


CIRI HEBAT RAWATAN AIR BERSAMA PENAPIS IMTIYAAZ
AIR bukan sahaja bagi menghilangkan dahaga malah penting untuk meningkatkan tahap kesihatan anda khasnya air yang beralkali tinggi. Tubuh yang sihat memerlukan darah yang bersih dengan tahap pH sekurang-kurangnya 7.36 (alkali). Air Imtiyaaz dengan bacaan pH 9.7 amat sesuai bagi merawat pelbagai jenis penyakit dengan mengurangkan keasidan dalam darah. Kandungan oksigen yang tinggi juga mampu mencegah kanser. Amat sesuai untuk penghidap darah tinggi, kencing manis, gout, kembung perut, gastrik dan lain-lain penyakit yang berkaitan dengan kekotoran dalam darah.


ANTARA KEBAIKAN RAWATAN AIR TEKNOLOGI NANO

 1. Menghasilkan komponen bersifat nano dan kandungan oksigen yang tinggi, menggalakkan pertumbuhan sel-sel badan yang sihat.
 2. Kandungan bio-tenaga yang berganda, meningkatkan keaktifan sel-sel tubuh badan.
 3. Molekul yang bersaiz nano menambahkan lagi keberkesanan penyerapan nutrien.
 4. Membekalkan bahan-bahan mineral dan nutrien untuk keperluan kesihatan tubuh.
 5. Sistem penapisan air yang lebih efektif menghapuskan unsur-unsur toksin, bakteria, klorin dan logam berat supaya air selamat diminum.
 6. Menghilang bau yang tidak menyenangkan, menjadikan air lebih sedap diminum.
 7. Kualiti air bertenaga meningkatkan metabolisme, melancarkan sistem peredaran darah dan memperkuatkan sistem imunisasi badan.
 8. Nilai pH yang beralkali tinggi sesuai dengan keperluan badan. Amalan meminum air Imtiyaaz dapat memberikan kesan terapi terhadap susuk badan yang berasid.
 9. Menjamin kecantikan dan kehalusan kulit serta kesegaran makanan.


TABUNG PENAPIS IMTIYAAZ

TABUNG PRE (LUAR) – Penapis Sedimen PP
 -Langkah pertama untuk menangkis karat, habuk, tanah, sisa-sisa tercemar, klorin dan sebagainya.Cadangan penukaran: 3 hingga 6 bulan bergantung kepada keadaan air paip.

TABUNG A – Karbon yang diaktifkan dengan Granular NSF + KDF-55
-Untuk menyerap bahan seperti bau, rasa, besi berat, klorin yang berlebihan, dan bahan pencemar yang lain.Cadangan penukaran: 12 bulan bergantung kepada keadaan air paip.

TABUNG B – Blok Karbon Aktif
-Untuk menyerap warna, bau, sisa-sisa toksik (klorin, trihalometana, bahan kimia organik) dan radioaktif. Cadangan penukaran: 18 bulan bergantung kepada keadaan air paip.

TABUNG C – Penapis Tenaga Optimum
-Mengandungi lebih daripada 10 jenis mineral dan ion negatif yang diperlukan untuk badan manusia.
-Memperbaiki nilai pH air mendekati kealkalian.
-Mempunyai kesan anti-oksida.
-Memecahkan molekul air kepada pecahan kecil untuk penyerapan lebih baik dan memperbanyakkan kandungan oksigen dalam air.
Cadangan penukaran : 5 tahun bergantung kepada keadaan air paip.

TABUNG D – Blok Karbon Aktif Nano Perak
Menggunakan teknologi Nano dari Jepun yang dapat mengelak pertumbuhan bakteria secara berkesan. Membantu menangkiskan bahan kimia yang bahaya, sisa-sisa radioaktif dan besi berat (aluminium, merkuri dan sebagainya) yang mengancam kesihatan kita. Cadangan penukaran: 24 bulan bergantung kepada keadaan air paip.